Denumire oficială: Regatul Spaniei Informatii despre Spania

Capitala: Madrid

Locație: Spania este un stat în sud-vestul extrem al Europei, ocupând cea mai mare parte a Peninsulei Iberice, Insulele Baleare în Marea Mediterană și Insulele Canare în Oceanul Atlantic. Spania este o punte între două părți ale lumii – Europa și Africa – și o barieră care separă Marea Mediterană de Oceanul Atlantic.

Peisaj: Din punct de vedere geografic, Spania este cea mai montană țară din Europa. Pe teritoriul Spaniei, există cinci lanțuri muntoase mari. Mai mult de jumătate din teritoriu este alcătuit din vaste platouri ridicate. Peisajul Spaniei este variat: deșerturile din Andaluzia. Câmpiile Castilei-Mânecii, Pirineii acoperiți de zăpadă, ținuturile verzi și mlăștinoase ale Galiției.

Limba oficială: limba spaniolă

Religia: În prezent, până la 75% din populația țării este catolică. Majoritatea urmează ritul latin. Țara are, de asemenea, o biserică greco-catolică ucraineană și un număr de grupuri foarte mici de non-romano-catolici.

Clima: În general, țara este dominată de climatul subtropical de tip mediteranean. Deși în forma sa pură poate fi afirmată doar pe coasta de sud-est a Spaniei (Andaluzia și Extremadura). Întreaga coastă mediteraneană are ierni blânde și scurte și veri uscate și fierbinți.

Informatii despre Spania

Informatii despre Spania